WARNING!! cari rumah sewa? hati2 jangan tertipu dengan no 01117951164

The Lorry

Publish date: November 8, 2012 1:05 pm
Contact Name: sekadar memperingati
Region: Selangor

saya nak kongsi kes penipuan dalam website nih untuk kemudahan bersama sebab dah ada orang yang salah guna info dari web ni utk tipu orang lain.. berikut adalh antara kes penipuan melibatkan penipu yang sama cma penyamaran berbeza..

kes 1 di copy dari majalah.com http://www.majalah.com/?classified:perhatian-kepada-warga-majalah:8LKMRHC2LH di bhgian komen:

saya ingin kongsi masalah saya yg pernah saya hadapi baru ni. Pasal rumah untuk di sewa area Taman Jasmin, Senawang. Mulanye dengan sms dn meperkenalkan diri sebagai K.Ida dari Jeli mempunyai syarikat rumah sewa & juga Homestay. kononnye ingin menyewakan rumahnye pd saya dn di suruh bank-in berapa pn blh utk booking….dn sampai sekarang terus senyap…kol / sms x jawap…so hope alert ti this person Zanida Imran @ Home Live Enterprise. Bank account
MBB 564454202325
PBB 3176754221
CIMB 14580000120100
Berwaspadalh pada c CELAKA ini…duit aku yg di ambik…xkan aku halal duni akhirat….TQ

kes 2 juga dicopy dari majalah.com http://www.majalah.com/?classified:tolong-bagi-maklumat-untuk-tangkap-zanida-imran-home-live-enterprise:8LKYQ3GBNQ:

askm wrga mj…sesiapa yg ada mklumat ttg zanida imran ni tlg bgtau sy scepat mgkin..kisahnya binatang ni ada sms sy pada 3/11/2012 yg lalu mngatakan ada rumah sewa milik dia yg nak diberi sewa kt sy pada 7/11/2012 dgn alsan lg 3 hr dr tarikh 3/11/2012 tu pyewa lama dia nak pndah…dia sms sy mngatakn no hp sy dia dpt mlalui anak dia yg search ttg pncarian umah sewa sy kt intenet…alamat umah sewa yg dia bg kt sy adalah p4-b-01-05 aparment sri raya,sg.chua kajang dgn hrga rm350 sbuln..jdi dia kata dia masa tu dkt melaka tgh hadir mjlis konvo anak dia…jd dia mntak sy deposit rm800 skali dgn deposit 2bln n api air ats nma home live enterprise…dsebabkn tdesak utk cr umah sewa n dh byk kali tlepas umah sbelum ni sbb lmbat deposit,maka sy telh b.in kt dia rm800 tu..tp shgga smlm bila sy cal no dia tp x dpt..rasanya dh tutup…n bila sy prgi ke alamt umah yg dberikn pulak,pihak mngement bgtau yg umah tu owner dia adalh cina!!..
Allah..mmg setan sgguh binatang zanida ni…sblm tu mmg dia cal n sms dgn baik je..tp lps deposit dia dh brubh…
so mntk tlg sgt sape2 yg ada mklumt ttg dia tlg kgsi dgn sy sgera…hal ni pun sy dh repot polis, sy dh bg slip bank cimb dia yg sy b.in dn juga sgala sms yg dia prnah hntar sbg bukti..

ni mklumat dia:

zanida bt imran

home live enterprise

01117951164

cimb 14580000120100

sesiapa ada sbrg mklumat sila lh contact sy di no 0134195612

tq

kes 3 saya sendiri yang terkena:

tanggal 5/11/2012 say dpat 1 mesej dari no 01117951164 perkenal diri sebagai kak ani, yg bagitahu ada rumah sewa dia nak sewa kt saya sebab lg 3 hr dr tarikh 5/11/2012 tu pyewa lama dia nak pndah.. dia kata no telefon sy dia dpt mlalui anak dia yg study di UPM yg search kt intenet.. alamat umah sewa yg dia bg kt sy adalah di apartment vista pinggiran, seri kembangan dgn hrga rm400 sbulan.. nak booking rumah kna bayar RM1000 (2 bulan deposit + utilities RM200) .. saya yang memang tgh nak mncari rumah sewa ni bagitahu kawan yang nak join sekali dan kawan saya telah bayar RM100 utk lead the queue sebab dia kta mmg org tgh queue rumah tu.. lepas dah bank in terus senyap x berjawab msej dan call..

jadi 3 kes ni saya just nak share supaya pengguna web ni beware ada penipu yang salah guna maklumat dari web ni utk keuntungan diorang..

ingat nama dan no bank yang saya state kat atas tu..

nasihat saya jgn transfer duit dulu selagi belom jumpa tuan rumah dan tengok sendiri rumah tu..

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

The Lorry